Børnebyen Havnbjerg
 

Kostpolitik

Kostpolitikken lægger rammerne for sund mad og hyggelige måltider for børn i daginstitutioner i Sønderborg kommune. Dette er en videreførelse af den kostpolitik, der i flere år har været gældende i dagplejen. I sundhedspolitikken har byrådet også prioriteret kosten som et indsatsområde, idet kosten har stor betydning for børnenes udvikling og trivsel. Børnebyen tilslutter sig Sønderborg Kommunes kostpolitik og denne skal overholdes. Pjecen over kostpolitikken udleveres ved barnets start i børnehaven.

Vi lægger vægt på samtalen under måltidet, at børnene lærer gode spisevaner og at måltidet bliver hyggeligt. Hvis børnene bliver sultne i løbet af dagen, henter de selv deres madpakker og sætter sig ved bordet og spiser en mad. Dette er dog kun muligt mellem kl. 8 - 10. Børnehaven serverer mælk og vand – børnene må ikke selv medbringe drikkevarer.

For de børn, der har brug for det, serverer børnehaven morgenmad indtil klokken 8.00.

Frugt:

Frugten i Børnebyen medbringes selv. Vi anbefaler at man ligger f. eks. et stk. brød eller en boller, sammen med frugten, da vi oplever at nogle børn har brug for fornyet energi. VIGTIGT! Vi anbefaler at man skærer frugten ud hjemmefra, da vi ikke gør det. Kom frugten i en særskilt madkasse/pose.

Fødselsdag:

Flaget hejses sammen med barnet, når dagen fejres. Det aftales med forældrene, hvordan dagen fejres. Børnene vil gerne "dele ud", når de har fødselsdag, alt fra gulerodsstave eller andet grønt, boller, pølsehorn til kage altid er populært. Vi vil gerne undgå slikposer og lign.